Jestem szczęśliwym posiadaczem(od miesiąca)Skody Octavi AHF L&K i nie jestem w temacie jaki olej się leje do takiej 110-tki.chce żeby silnik mi cicho pracował.jaki wy lejecie?Jak miałem Vento 1.9td to lałem lotosa diesla.czy jest sens lać mobila i przepłacać?
sorki jak już był taki temat.Szczęśliwego Nowego Roku.
Był Laurin&Klement AHF
Xenon by Speedy.
Pakiet Rs
Motul 10w40
Jest Passat B5Fl AVF 4Motion
zalałem dziś moją octe Mobilem SyntS specjal v 5W-40 norma vw 505.01.kupiłem go zamiast motula tylko dlatego że nie było u mnie w sklepach a nie chce mi się jeździc za nim.a jeszcze jak pytałem o motula to gość sie dziwił że ja to chce do diesla bo słyszał że to tylko do motorów.nie wdawałem sie z nim w dyskusje bo nie był chyba wtajemniczony w temat motula.Za podpowiedzi dziekuje.a jeszcze taka kwestja.1litr kosztował 47zł.to dużo?
Był Laurin&Klement AHF
Xenon by Speedy.
Pakiet Rs
Motul 10w40
Jest Passat B5Fl AVF 4Motion
autko z silnikiem jak u koleki siwy5 AHF z 1999 z przebiegiem 92000
Na kartce serwisowej i w książce wpisany jest Castrol TXT 5/40
Czy ten Magnatec też może być, czy lepeij TXT
o dopiero teraz endryu, zauważyłem że ty też we wcześniejszym poście pisałeś, że używałeś tego magnateca, ale zamieniłeś na mobil(k)a
oki, thx
a filtry, to jakieś takie typowe np. Filtron, czy coś innego
Kazdy filtr jest dobry pod warunkiem, ze sie go zmienia w miare normalnie, czyli dla filtrow powietrza i kabinowych oraz oleju max 15kkm, a dla paliwa przy polskim syfie 30kkm to nieraz jest za duzo. W dieslu to zaleca sie zmieniac przed kazda zima.
Komentarz